Odată cu terminarea sezonului rece, doamnele, în special, încep să îşi pregătească formele corporale pentru vară, atunci când renunţă, în sfârşit, la ţoalele lungi şi grele. Fie că este vorba de persoane cu un surplus de kilograme, fie că este vorba doar de mici ajustări, necesare unui corp de invidiat, cu toţii vrem rezultate cât mai rapide, dacă nu imediate.

Înfometarea este cea mai veche metodă folosită pentru a scăpa de surplusul de kilograme, în cel mai scurt timp, dar, spun specialiştii, nu este şi sănătoasă. În plus, o astfel de alegere atrage după sine un regim strict şi multă atenţie post slăbire, pentru că, după ce ţi-ai stresat organismul şi stomacul cu tot felul de frunze, există şanse foarte mari să dublezi numărul kilogramelor de care ai scăpat. De aceea, înfometarea, dacă optezi pentru ea, trebuie să fie continuă şi nu este deloc indicată.

Tratamentele corporale

Din lipsă de timp, cele mai multe femei optează pentru alte tehnici, dar nu la fel de rapide. Tratamentele de tonifiere şi arderea grăsimilor cu ajutorul aparatelor minune, de ultimă generaţie, existente în aproape toate centrele de înfrumuseţare. Sunt bune, dar înşelătoare. Aceste procedee sunt mai mult pentru întreţinere, în niciun caz nu slăbeşti văzând cu ochii, mai ales dacă surplusul tau de kilograme este de cel puţin zece kilograme. Cea mai bună variantă, dar şi cea mai costisitoare, este lipoaspiraţia cu laser. Este una dintre cele mai solicitate tehnici şi, deşi este scumpă, se pare că doamnele nu fac rabat când e vorba de frumuseţea şi aspectul lor exterior. Şi bine fac! Laserul arde grăsimile. Până aici este perfect, numai că, există şi nişte riscuri. Aceste procedee invazive de slăbit necesită anestezie generală şi, implicit, o traumatizare generoasă a organismului. În plus, şi pielea este agresată, şi dacă medicul trebuie să scoată 20 de kilograme de grăsime, pielea rămasă goală trebuie şi ea eliminată. Tocmai de aceea, specialiştii expun aceste probleme pentru ca cele care optează pentru lipoaspiraţie să ştie la ce se expun şi ce riscuri există.

Slăbire cu electrostimulare

Ar mai fi şi procedura de electrostimulare. Mai exact, faci sport pasiv, stând. Experţii au evaluat o şedinţă de tratament corporal prin electrostimulare ca fiind echivalentul a câteva ore de sport. Tocmai de aceea, efectele utilizării unui astfel de procedeu se văd imediat, musculatura se tonifică, grăsimile încep să-şi piardă din constistenţă, se stimulează metabilismul şi circulaţia sanguină. Cum? Cu ajutorul unor electrozi, aplicaţi pe diferite zone ale corpului, de obicei cele care au nevoie de remodelare, care lucrează ţesutul muscular printr-o cerere uriaşă de energie. Astfel, muşchiul utilizează ca sursă de energie grăsimile din corp, pe care le arde exact cum s-ar întâmpla în timpul exerciţiilor fizice. Pare simplu şi eficient, dar numai în anumite situaţii. O persoană obeză nu va putea niciodată scăpa de kilograme doar prin electrostimulare.

În concluzie, formula clasică de alimentaţie, cât mai sănătoasă, asezonată cu mişcare, în toate formele ei, ar putea da cele mai bune rezultate şi, în plus, sănătatea nu ar mai fi pusă sub semnul întrebării. Ba mai mult decât atât, ai trăi într-un corp mult mai sănătos şi armonios.