Masca Zat Cafea

Zaţul de cafea a devenit un produs cosmetic indispensabil şi foarte util pentru piele, ten şi păr, graţie numeroaselor beneficii pe care le are după utilizare. Este o variantă ieftină, eficientă şi la îndemâna oricărei femei care se îngrijeşte de sănătatea corpului şi a pielii. Fiind un foarte bun exfoliant, curăţă perfect faţa de toate impurităţile, luminează şi catifelează tenul.

Măşti cu zaţ de cafea pentru faţă

Amestecă trei linguri de zaţ cu albuşul unui ou şi o lingură de zahăr brun, într-un bol, până obţii o pastă omogenă, după care o aplici pe faţă şi o laşi să acţioneze 15-20 de minute, în timp ce masezi uşor. Clăteşti cu apă călduţă, apoi, poţi folosi acelaşi tratament pentru corp. Zaţul de cafea este perfect pentru gomaj facial, dar şi pentru un scrub eficient, ajutând, astfel, la eliminarea aspectului de coajă de portocală. Această mască împiedică accentuarea ridurilor faciale şi ameliorează imperfecţiunile tenului.

cafea

Ulei de măsline şi zaţ de cafea

Proprietăţile uleiului de măsline şi efectul lui asupra pielii nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. Însă, în combinaţie cu zaţul de cafea, poate da rezultate mult mai bune. Zaţul este folosit ca exfoliant, elimină celulele moarte şi înmoaie textura pielii, în timp ce uleiul de măsline hidratează. Astfel că, această combinaţie este recomandată, atât pentru faţă, cât şi pentru corp. Câteva linguri de zaţ, şi 3-4 de ulei se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se întinde pe corp şi se masează câteva minute, după care se clăteşte. Pielea rămâne curată, luminoasă şi catifelată.

Masca Exfolianta Cafea

Exfoliant cu miere şi zaţ de cafea

Uleiul de măsline şi zaţul de cafea pot fi completate cu o linguriţă de miere de albine, sau rapiţă. Amestecate bine, se transformă într-o pastă fină pe care o poţi aplica pe faţă şi corp. Acest scrub este foarte eficient datorită proprietăţilor de hidratare şi uniformizare a pielii, care se găsesc atât în miere, cât şi în uleiul de măsline. Mierea cicatrizează şi dezinfectează pielea, în timp ce zaţul de cafea curăţă porii, îndepărtează celulele moarte şi punctele negre. Această combinaţie de miere şi zaţ de cafea ajută în lupta împotriva acneei, folosită cel puţin o dată pe săptămână, aşa cum recomandă cosmeticienii.

Masca Zat Cafea

Mască cu zaţ de cafea pentru cearcăne şi pungile de sub ochi

Zaţul de cafea este un anticearcăn 100% natural. Se amestecă o linguriţă de zaţ cu o linguriţă de iaurt degresat şi câteva picături de lămâie. Se amestecă bine, se lasă câteva minute la frigider, apoi se aplică în jurul ochilor. După 10 minute se clăteşte cu apă călduţă. Şi să nu uităm de efectul minune pe care zaţul îl are în lupta cu celulita. Folosit frecvent, tonifiază pielea şi stimulează refacerea celulelor. Se poate utiliza singur sau în combinaţie cu uleiul de măsline pentru o şi mai bună hidratare.