Avocado

Avocado are nenumărate calități și poate fi folosit atât în bucătărie, cât și în cosmetică. În ambele situații este necesar să fie bine copt pentru a putea fi pasat rapid.

Pulpa cremoasă de avocado face minuni, iar dacă ai pielea uscată, un scrub preparat din masca de mai jos este alegerea perfectă. Scrubul este ușor abraziv, însă acest lucru ajută la îndepărtarea celulelor moarte.

Cum prepari o mască din avocado

Sunt nenumărate măști care se fac din avocado, cu ingrediente puține, pe care sigur le ai în casă. Însă recomandarea noastră de azi are o combinație de nu mai mult de cinci ingrediente care au rolul de a lăsa pielea netedă și fină. Pentru această mască ai nevoie de următoarele:

– 2 avocado (copt bine)

– 5 linguri ulei de măsline

  • 3 linguri zaț cafea
  • o lingură ulei arbore de ceai
  • o lingură miere

Cât costă să prepari o mască din avocado cu zahăr brun

Dacă îți place avocado și obișnuiești să-l incluzi în alimentația ta, sigur îl ai în frigider. Uleiul de măsline, atât de sănătos, cu siguranță este nelipsit, cafeaua, chiar dacă nu obișnuiești să consumi, probabil ai un pachet pentru musafiri, iar mierea, ei bine, are atât de multe calități încât chiar nu ar trebui să stai fără ea în casă. Așadar, ceea ce ar trebui să cumperi pentru pregătirea acestei măști ar fi doar avocado și ulei de arbore de ceai. Un avocado bun ajunge la prețul de 7 lei, iar arborele de ceai este în jur de 12 lei (acesta îți va ajunge pentru aproximativ 15 măști). Ce ar trebui să mai cumperi – dacă nu ai deja – este zahărul brun, cel care a câștigat teren în ultimii ani în fața zahărului alb.

Proprietățile fructului avocado

Avocado este un arbore originar din Mexic, iar fructul său n-ar trebui să lipsească din bucătăria noastră. Are multiple beneficii, fiind un fruct bogat în acizi grași, Omega 3, proteine, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier și vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B.