Amalfi Coast

Și tu vezi vacanță în fața ochilor? Și ție îți apar tot felu de oferte în newsfeed? Poate visezi la o experiență în Asia ori în Africa. Însă dacă încă nu ai decis unde să merge, ia în calcul variantele oferite de noi în frumoasa Italie.

Țara ”Cizmă” te va fascina oricând, în orice lună, în orice anotimp. Nu degeaba milioane de turiști o vizitează anual. cultură, istorie, turism. Italia are, pur și simplu, ceva aparte. De la preparatele culinare și diversele sortimente de vinuri până la conversațiile spumoase cu italienii, garantat vei avea parte de o vacanță pe cinste.

5 locuri pe care ți le vei aminti toată viața

În italia s-a născut acel ”dolce far niente”. În orice oraș ai ajunge, simți că expresia ți se potrivește și ție de minune. Simpla bucurie de a bea un espresso la un bar italienesc, de a mânca o pizza pe una dintre terasele pline cu oameni gălăgioși sau de a încerca una dintre cele 300 de rețete de paste, toate acestea te atrag către atmosfera din Italia.

Roma, Milano, Veneția, Florența și Verona sunt cinci dintre cele mai cunoscute și vizitate locuri din Italia. De aceea, propunerea noastră este să încercați ceva inedit.

Terracina

Pentru a ajunge în Terracina cel mai apropiat aeroport este cel din Roma. Biletul nu vă costă mai mult de zece euro. Orașul în sine este mic, însă plin. Pe lângă colțurile naturale pitorești, aveți de văzut aici și o mulțime de obiective turistice (Orașul Vechi, Foro Emiliano, Catedrala, Chiesa del Purgatorio etc).

Alberobello cladiri

Alberobello

Dacă ajungi în Puglia, nu ai cum să nu vizitezi cel mai faimos orășel din această regiune. Alberobello este deosebit datorită căsuțelor sale țuguiate, enumite ”trulli”. Pentru că este micuț, nu sunt multe vizitat aici, însă poți rămâne câteva zile dacă dorești un loc relaxant, în care doar să te plimbi și să te odihnești. Este împărțit în trei mari zone: Rione Monti (cartierul turistic al orașului), Rione Aia Picola (cartier rezidențial)) și Corso Vittorio Emanuele (unde puteți vizita Muzeul Trullo Sovrano).

Portofino
Foto: wikipedia

Portofino

Se află la poalele Apeninilor Ligurici, iar dacă n-ați ajuns până acum aici e musai! În Portofino aveți ocazia să aflați, într-adevăr, ce înseamnă ”la vita e bella”. Veți vedea vile din secolulu al XIX-lea, cu grădini, piscine și plaje private, atmosferă boemă, străduțe pietruite, oameni zâmbitori și relaxați. Taman bine de băut un prosecco pe plajă!

Taormina

Aflat la 55 de kilometri de Catania, acesta este unul dintre cele mai frumoase orășele din Sicilia. Fondat de greci, Taormina stă falnic cocoțată pe unul dintre versanții Etnei, iar pe lângă renumitul vulcan, mai poți vedea aici Isola Bella, denumită ”Perla Mării Ionice”, precum și Amfiteatrul Antic, ceți oferă o priveliște impresionantă.

Amalfi Coast

Coasta Amalfi

Situată în provincia Salerno, Coasta Amalfi este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Italia. Mai mult decât atât, ea este înscrisă în Patrimoniul UNESCO şi, potrivit celor de la National Geographic, se află în lista de 500 de destinaţii pe care trebuie sa le vezi într-o viaţă. Aici, pur și simplu, timpul se oprește în loc. Peisajul este amețitor, iar atracțiile turistice sunt cu nemiluita. Pe lângă străduțele întortocheate, aveți și o plajă curată cu apă cristalină.