Trusa machiaj makeup

Trusa de machiaj este cea mai bună prietenă a unei femei. Fie că ești sau nu pasionată de make-up, atunci când ai un eveniment, tot ajungi în punctul în care ai nevoie de un machiaj. Nu e necesar să mergi la cineva profesionist, dacă ai propria trusă de machiaj, ajutorul tău indispensabil. Iar dacă te și pasionează culorile, nu-ți rămâne de făcut decât să te joci zilnic cu ele. Haideți să vedem ce conține o trusă completă de machiaj.

Crema de față

Înainte de orice altceva, după ce ți-ai spălat fața proaspăt trezită, ai nevoie de hidratare. Iar cea mai bună hidratare începe cu un pahar cu apă pe nemâncate, după care mergi la măsuța ta de machiaj și aplici crema de față de zi, cu cinci-zece minute înainte de a începe machiajul.

Primerul (baza de machiaj)

După ce ai hidratat tenul, aplici o bază de machiaj. Datorită acesteia, fondul de ten pe care îl vei aplica ulterior va rezista multe ore (până la 12, în cazul meu). Ai nevoie să alegi un primer în funcție de tenul pe care îl ai. Poți alege un primer pentru luminzitate, pentru matifiere etc.

Fondul de ten

Știm ce puteri magice are acesta pe chipul nostru. Ne transformă, efectiv, în păpuși! Însă e nevoie să alegi fondul de ten potrivit. Adică textura potrivit, culoarea potrivită. De aceea, este bine ca, înainte să cumperi un fond de ten, să-l testezi pe gât. Nu pe mână, deoarece nuanțele diferă. Dacă ai tenul uscat, vei alege un fond de ten luminos, pe cnd dacă îl ai gras, vei alege unul matifiant.

Makeup

Corectorul

Știm că noi, femeie, suntem foarte atente la detalii. Corectorul este indispensabil deoarece el ne scapă de micile imperfecțiuni și, mai ales, de cearcăne.

Pudra

Pudra este o componentă esențială în trusa ta de machiaj. Este musai să o folosești după ce ai aplicat și fondul de ten.

Blush

Eu sunt mare fan blush. Un fard de obraz trebuie, categoric, să ți se potrivească. Poți alege un blush cremos sau unu compact. Depinde doar efectul pe care îl dorești. Poate fi mai subtil și natural sau, dimpotrivă, unul care să te scoată cu totul în evidență.

Mascara pentru sprâncene

Acest produs este ideal în cazul în care nu-ți conturezi sprâncenele. Vei vedea că este un must-have într-o trusă de machiaj.

makeup

Fardurile

Este foarte important să ai o paletă de farduri neutre. Însă poți alege nuanțele preferate. Cu siguranță le vei folosi pe toate, în funcție de ce haine alegi să porți.

Tuș/creion de ochi

Și tu adori acea ”codiță” de la ochi pe care o vezi la majoritatea femeilor? Ei bine, aceasta poate fi executată doar cu ajutorul unui tuș sau al unui creion.

Rimel

Nu cred că am văzut până acum o femeie care să nu folosească rimel. Chiar dacă nu ai chef de machiat într-o anume zi, rimeu deja a adus o schimbare pe fața ta.

Rujuri

Ruj/gloss

Fără ruj nu există machiaj. Dacă în zilele obișnuite obișnuiești să folosești nude-uri sau culori cțt mai deschise și apropiate de culoarea pielii tale, îndrăznește să pui și un ruj mai colorat în alte momente ale vieții. Ruj roșu pentru zile negre, ca de exemplu.

Spray de fixare

Rolul acestuia spray de a fixa, așa cum i se și spune de altfel, el pur și simplu ”topește” tot ce ai pus pe tenul tău până acum, transformând produsele respective într-un întreg.

Pensule de machiaj

Nu puteam încheia acest articol fără, poate, cel mai important din toată trusa de machiaj: un set de pensule. Investește în niște pensule bune, vei observa diferența.