masca ulei cocos

Despre uleiul de cocos s-a vorbit și se va tot vorbi. Are atât de multe întrebuințări încât acesta ar trebui să fie nelipsit din casele noastre.

Nu puține sunt vedetele de la Hollywood care folosesc uleiul e cocos, datorită multiplelor sale întrebuințări. Este un foarte bun antibacterian, antiviral și antioxidant. Totodată, el previne ridurile datorită faptului că este un excelent hidratant și hrănitor pentru piele.

Pe lângă faptul că este un produs foarte util în bucătărie (ca înlocuitor al untului sau al altui tip de ulei), uleiul de cocos este ideal și în cosmetică. Vom vedea mai jos șapte modalități în care putem să-l folosim.

Mască pentru păr

Este una dintre cele mai rapide și sănătoase măști naturale. Pe lângă faptul că stimulează circulația sangvină, uleiul de cocos ajută la creșterea naturală a firului de păr. Hidratează părul uscat, previne mătreața, Fie că îl aplici singur pe păr, fie că îl folosești în combinație cu ulei de ricin și de măsline, efectul va fi același: un păr strălucitor, demn de revistă!

ulei cocos

Demachiant

Nu ai nevoie de altceva. Fiind 100% natural, uleiul de cocos curăță și tonifică pielea. În același timp, îndepărtează praful, grăsimea și petele. Aplici puțin pe discheta demachiantă și masez ușor tenul.

Bază pentru machiaj

Înainte de aplicarea fondului de ten, curăță bine tenul de sebum și impurități. Poți aplica foarte puțin ulei de cocos pe față și pe gât, iar apoi produsele de make-up. Textura pielii va fi mult mai fină și mai hidratată.

Balsam de buze, cremă de mâini, lapte de corp

Dacă simți că ai uscate buzele, mâinile și corpul, uleiul de cocos este ideal. Mai ales pentru buze, care se mai usucă pe timpul verii din cauza temperaturilor ridicate.

Smile

Tratament pentru dinți

Cercetătorii au demonstrat că uleiul de cocos este la fel de bun și de eficient ca apa de gură. Trebuie să-l mesteci în jur de 15-20 de minute și să nu clătești gura după. Va reduce, astfel, bacteriile de la nivelul gurii, va preveni apariția plăcii și va lupta împotriva gingivitelor.

Tratament pentru unghii

De asemenea, acizii grași din acest ulei previn infecțiile fungice. Uleiul de cocos este extraordinar și pentru unghiile de la mâini și picioare, lăsând pielea fină și catifelată, iar unghiile vor crește repede și sănătos.

Foarte benefic pentru organism

Încă din Antichitate, oamenii au descoperit cât de benefic este acest ulei de cocos. De aceea, au profitat din plin de el, găsindu-i tot mai multe întrebuințări. Uleiul de cocos este genial pentru imunitate, pentru creier, prostată, tract intestinal etc. Nu în ultimul rând este foarte bogat în acizi grași (acid lauric, oleic, linoleic).