Avocado

Fructul de avocado este o sursă importantă de acizi graşi esenţiali pentru organism, ceea ce îl face necesar în stimularea activităţii organelor corporale, care prelungesc, practic, o viaţă sănătoasă. În ultimii ani, avocado a devenit preferatul nutriţioniştilor care îl recomandă atât în diete, pentru că ajută la scăderea în greutate, cât şi în folosirea lui zilnică pentru prepararea diverselor reţete culinare. În plus, graţie complexului bogat de vitamine (A, C, E, K, B1, B3 şi B6), proteine, potasiu, magneziu, calciu, fier şi grăsimi sănătoase, avocado este utilizat şi preferat în prepararea măştilor pentru faţă, păr şi corp, fiind considerat unul dintre alimentele minune care ajută la amânarea procesului de îmbătrânire.

Avocado este bogat în fibre, ameliorează constipaţia, prelungeşte senzaţia de saţietate şi ţine sub control nivelul de zahăr din sânge, datorită proprietăţilor detoxifiante pe care le conţine. De reţinut, cel mai important, este că fructul trebuie să fie bine copt, indiferent că îl folosim în preparatele culinare sau în cosmetică.

O viaţă sănătoasă cu avocado

Antioxidanţii existenţi în fructul de avocado ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a cancerului, creşte nivelul de memorare şi întăreşte sănătatea oaselor, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Vitamina E ajută la o bună funcţionare a sistemului nervos, scade nivelul colesterolului şi îmbunătăţeşte vederea, deoarece absoarbe rzele ultraviolete ale soarelui, protejând, astfel, retina. În plus, consumat cu regularitate, în toate formele lui, avocado întăreşte şi protejează sistemul imunitar. Revitalizează pielea şi reface flexibilitatea, acţionând ca un scut împotriva bolilor şi a viruşilor.

Avocado Paine

Sâmburele de avocado, la fel de sănătos

Pentru a-l putea folosi, sâmburele de avocado trebuie spart şi apoi transformat într-o pudră. Poţi folosi blenderul sau tradiţionalul ciocan. Potrivit studiilor, sâmburele de avocado conţine aproape 70% din întreaga cantitate de antioxidanţi, proteine şi minerale ale fructului, restul regăsindu-se în pulpă şi coajă. Ca şi în cazul pulpei de avocado, există reţete şi tratamente pe bază de pudră din sâmbure de avocado mai puţin cunoscute sau neluate în seamă. Conţine cantităţi importante de potasiu, are rol inflamator, tratează problemele digestive şi ajută la menţinerea greutăţii corporale. Aceeaşi pudră poate fi un înlocuitor foarte bun al cafelei, deoarece conţine mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde şi, în plus, nu conţine cofeină. Mai mult, previne dezvoltarea tumorilor canceroase, datorită conţinutului de flavonol, iar uleiul din sâmbure de avocado este indispensabil pentru piele şi recomandat a se folosi în măştile facile, deoarece, folosit cu regularitate, creşte nivelul colagenului din piele.

Măşti cu avocado, benefice pentru ten

Avocado nu ar trebui să lipsească din bucătăria niciunei femei. Fie că vorbim de folosirea lui în prepararea diferitelor reţete culinare, fie că vorbim de utilizarea lui în cosmetică. Avocado, iaurt şi miere este o mască recomandată femeilor cu pielea uşor ridată, mai ales cea din jurul ochilor. Folosită frecvent, rezultatele vor fi vizibile. Tot pentru efect anti-rid se recomandă amestecul de avocado cu ulei de măsline, sau avocado cu banană şi albuş de ou. În plus, avocado curăţă tenul, îl hidratează, calmează pielea sensibilă şi oferă luminozitate pielii. Specialiştii recomandă utilizarea măştilor cu avocado în special în sezonul rece, atunci când pielea are nevoie de mai multă hidratare şi îngrijire.